People who need people

are the luckiest people in the world, sjunger fantastiska Barbra Streisand i filmen Funny Girl från 1964. När jag får möta människor och göra saker tillsammans känner jag mig som the luckiest människa in the world. Och så har det varit i några härliga dagar med Giovanna, Elea, Signe och alla de andra som jag mött i samband med workshopen A Spring Day at the Mill på Spinneriet i Lindome. Jag har träffat gamla vänner och nya vänner och gamla vänner och nya vänner har blivit vänner. People.

Signe gav oss en lång, inspirerande och kreativ dag. Hon delar med sig av all sin kunskap (”det är ju vad deltagarna betalar för”, sa hon när jag kommenterade hennes generositet), utan omsvep. Hela förmiddagen pratade hon om komposition, styling och viktiga kamerainställningar. Sedan bar vi ned linnedukar, blommor, nötter, kronärtskockor, vitlökar, rosésallad, ljusstakar och linneservetter till Lilla Spinneriet och stylade lunchbordet.

Det blir mycket fotograferande innan man kan börja äta den fantastiskt goda lunchen som serveras. Vi valde mellan skrej med pepparrot, risotto med sparris och parmaskinka samt en överraskande sallad med äpplen och varmrökt lax.
Eftermiddagen ägnades åt att styla och fotografera sponsorernas produkter och att vara i dessa gamla industrilokaler skapar otroliga möjligheter. Allt blir liksom vackert i ljuset från de stora fönstren.

IMG_6749Styling

IMG_6752Styling
IMG_6892Styling
IMG_6862Styling

Under denna workshop har jag inte fokuserat så mycket på att delta i själva innehållet. Däremot har jag lärt mig massor som producent av densamma. Små och viktiga detaljer. Och, jag hade inte kunnat få till allt om det inte vore för min partner in crime, Evelina!
Hon hade dagen till ära uppdraget som bildbläddrare och Nikonexpert! Det är en viktig lärdom; man får helt enkelt hugga i där det behövs. En annan lärdom är att jag ska köpa alla upptänkliga adapters så det går att koppla mac och iPhone till projektor.

IMG_6756Styling
Evelina, min partner in crime. Tyvärr är bilden lite suddig och det är raka motsatsen till vad denna unga, skarpa kvinna är!

Workhopsdagen avslutades med en frivillig middag på Hotel Pigalle och det var ett gäng trötta men lyckliga damer som samlades kring middagsbordet.
Den slutliga avrundningen var lördagsförmiddagen i Göteborg då jag gjort ett program med lite fokus på prop hunting. Giovanna, Elea och jag mötte upp med Signe och Dawn i lobbyn på hotellet. Sedan spenderade vi förmiddagen med besök på Artilleriet, The Kitchen, Norrgavel, Floramor & Krukatös och förstås, kaffe (och Giovanna fick sin efterlängtade kanelbulle) på DaMatteo. Elea tog hem första pris i props inköpen och fyllde en extra resväska som hon fick låna av mig (jo, då har jag ju anledning att åka till Paris och hämta den!). Signe droppade av tidigt för att köra hem till Köpenhamn, Dawn gav sig av för att hitta en båttur ut till någon ö och vid tvåtiden släppte jag av Elea och Giovanna på Centralstationen där de skulle ta tåget till Malmö. Oh, I hate goodbyes!
Själv återvände jag hem, stoppade lakan och linnedukar i tvättmaskinen, tallrikar och glas i diskmaskinen och det tog inte många timmar innan jag själv kröp till kojs. Lycklig, trött och väldigt nöjd.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s