Här har det hänt saker

Så har det gått lång tid mellan skrivandet igen. Just nu tar jag en paus med en kopp kaffe på jobbet. Jobbet som är nytt sedan sist; utvecklingsledare på Campus Mölndal för projekt REACT. Kul, värdefullt och tillfredsställande. Det är precis vad jag har behövt.

Jag stortrivs i min lägenhet, all renovering är klar och nu är det ”bara” lite lampor och krokar som ska upp.

Pappa har flyttat till Källstorpsgården i Trollhättan och det funkar så otroligt bra. Det var några turer mellan Tallbacken och lägenheten (som för övrigt är tömd och uppsagd) innan det blev klart. Igår fick jag denna bild på honom.

Sedan sist har jag dessutom blivit med ny bil. Min lilla C30 förstördes i en krock med ett rådjur i mars. Den blev inlöst och efter lite (väldigt lite) funderande över om jag verkligen behöver bil (bensinen är svindyr) så bestämde jag mig för att, jo, det behöver jag. Det blev en söt lite Peugeot, en liten fransos, med andra ord.

Men, som sagt, bensinen är svindyr så jag tar pendeln till jobbet och vägarbete vid Tingstadstunneln gör bilresor till Trollhättan avsevärt mycket längre i tid. Därför blir det tåg även dit. Och, att stå där på stationen, när jag ska åka hem, så kommer jag förstås att tänka på alla de otaliga gånger jag rest därifrån på väg ut i världen: England, Holland, Spanien, Frankrike, Italien, tågluff… Härliga minnen av frihet!

Imorgon bär det av ut i världen på nytt, dock inte med tåg utan flyg. På grund av pandemin så har jag inte rest sedan februari 2019. Jag kommer nästan inte ihåg hur man gör. Nåväl, imorgon bär det av till Pisa med mellanlandning i Amsterdam. Tro det eller ej men jag ska på en retreat med Sif och hennes Sisterhood Retreats. Det ska bli himla kul. Även Marisa kommer (som jag först lärde känna i Rom 2016 och som jag sedan träffat på diverse olika platser i Europa) och två vänner från Göteborg. Retreatet heter A Tuscan Spring Fairytale och jag är säker på att det kommer bli fyllt med härligheter.

Foto: Sif Orellana

Ser inte så dumt ut, eller hur?
Nej, nu är det dags att återvända till mitt jobbfokus igen. Tack för idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s