Juans svalkande gurksoppa

När det är riktigt varmt (eller när man önskar att det vore det) kan det vara gott med en svalkande soppa. Detta recept är Juans special, en ständig följeslagare i kylen, lätt att plocka fram som förrätt eller när man inte har lust att laga mat.
IMG_2232Styling
Detta behöver du:

  • ca 1 kg färsk gurka
  • 1 citron – saften av
  • naturell turkisk yoghurt, ca 3 dl
  • en skvätt olivolja
  • några myntablad
  • en liten vitlöksklyfta hackad
  • en tsk (eller två om du gillar) kummin

Skala gurkan med potatisskalare eller osthyvel. Det behöver inte vara perfekt. Dela på längden och ta bort kärnhusen (om du behåller dessa blir soppan lite väl vattnig. Kärnhusen tar du enkelt bort genom att skrapa med en tesked) och dela sedan i grova bitar. Lägg i en mixer. Tillsätt vitlök, citronsaft, mynta och kummin. Häll i ett par deciliter yoghurt samt en skvätt olivolja och mixa. Anpassa soppas tjocklek genom att tillsätta mer yogurt. Ställ soppan i kylen så att den blir kall. Servera med lite ringlad olivolja och myntablad.

En reaktion på ”Juans svalkande gurksoppa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s