Julpynt o annat

I lördags fyllde mamma 88 år och vi var i Trollhättan för att fira henne. Det blev lite kombo eftersom pappa fyller (89) på på onsdag. Mysigt med kokkaffe, smörgås och hembakat: butterkaka och brysselkex. De senare är klassiska mördegskakor men i vår familj är traditionen att inte fyll kakorna utan att ge dem ett ”krisskross” med gaffeln. Av den anledningen existerar också namnet ”gaffelkakor”.

På söndagen sov jag ut. Verkligen sov ut! Sovmorgon för mig brukar vara till kl 07. Den här gången varade den till 9.15. Helt underbart! Sover inte så bra längre, inte som jag gjorde förr, och en god natts sömn gör hela skillnaden. Bestämde mig också för att faktiskt göra lite jul härhemma. Jag for iväg, bland annat till Magasin 7, för lite julfix. Det blev lite lingonris, amaryllisar och, häpnadsväckande nog, ett fåtal kvistar klematis. Färska blommor är så mycket en del av mitt liv, ända sedan tiden i Madrid då man kunde köpa dem, till inga pengar alls, i var och vartenda gathörn. Vi hade verkligen ALLTID färska blommor hemma.

Tyvärr hann det bli mörkt innan jag kom hem igen – jag ville fotografera härligheten men det är ju inte så mycket ljus såhär års så därför blev alla bilder suddiga, även de jag tog på morgonen.
IMG_6792Styling
IMG_6787Styling
IMG_6806StylingJag lagade också en god soppa, denna helg – hittade receptet på Pinterest, min stora, digitala inspirationskälla. Det blev en krämig blomkålssoppa från Elle Mat & Vin.

Blomkålssoppa
Bild från Pinterest

Snabblagat, gott, enkelt och billigt!
Nu räknar jag ned, sakta men säkert, till ledighet i jul, besök hos föräldrarna, nyårsfirande i Stockholm och tid till vila och reflektion.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s