På resa runt Madrid

Fjolårets besök hos Luisa utanför Madrid blev ju långt ifrån vad vi hade tänkt oss då hon hamnade på sjukhus och jag vaktade hundar. Därför bestämde vi att ta igen vad vi inte hann att göra sist. De första dagarna kommer här i en liten bildkavalkad.

Luisas trädgård. Lummig och grön i år.

Vi åkte med hundarna till La Jarosa en bit upp i bergen. Här samlas vatten i en fördämning från åtminstone tre olika vattendrag för sedan kunna tillgodose madridbornas behov. Dammen är omgärdad av ett lummigt blandskogsområde med mycket vilda blommor. Det ligger fortfarande snö kvar på några av de omkringliggande bergstopparna och jag tycker, när jag ser på bilden närmast ovan, att det nästan lika gärna kunde ha varit en bild från min resa till Bergen nyligen!
IMG_4308Styling
Vi for också till Manzanares el Real och även om borgen var stängd så fick vi en mycket god lunch och en trevlig liten tur.

En annan tur vi tog var till Ávila, nordväst om Madrid, på vägen mot Salamanca. Jag hade aldrig varit här tidigare. Den gamla staden är omgärdad av en mycket välbevarad ringmur och för övrigt domineras den av den höga och högt belägna katedralen.
IMG_4371Styling

På hemvägen åkte vi till Felipe IIs stol, en klippa med utsikt över San Lorenzo del Escorial. Det sägs att Felipe satt här uppe för att övervaka bygget av det vackra klostret. El Escorial har alltid varit en av mina favoritplatser. Ramón och jag åkte gärna hit på en liten utflykt. Då, på den tiden, var torget en stilla plats där män i baskrar samlades för att tala om ditten och datten. Idag sjuder torget av liv: restauranger, barer och människor.
IMG_4393Styling
Från det här hållet ser det kanske inte så mycket ut för världen men när man kommer söderifrån slås man av klostrets mäktighet. Kom just också ihåg att vi gjorde en utflykt hit det halvåret som min bror Mikael bodde i Madrid och den sommaren då mamma och pappa kom på besök. Fina minnen.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s