Konsulten som gör slut

Så kallade en uppdragsgivare mig i veckan i samband med att hon beklagade sig över hur svårt det är att säga upp konsulter som förälskar sig i sina uppdrag och uppdragsgivare. Jag tar det som en komplimang – jag vill inte leva för ett jobb längre. I nästan 30 år tog jobbet alldeles för stor plats (tycker jag nu men inte då) i mitt liv. Så, jag är stolt över att vara otrogen konsult. Frihet och variation är min melodi (och det har det egentligen alltid varit det är bara att definitionen av dessa begrepp förändrats lite). Och, trots att jag har massor med olika projekt på gång så försöker jag ända leva mitt liv lite slow.
IMG_6661Styling
Jag luktar på mina blommor, viker tvätten omsorgsfullt, låter ibland bara dagen gå. Det är en skön balans mellan slängiga veckor och, som idag, lugna söndagar. Franz ligger och sover i fåtöljen, suckar lite lojt och snusar sedan vidare. Just idag är det improvisation eftersom jag egentligen var uppbokad men avbokad i sista stund. Lyckosamt för mig; i veckan har jag haft fullt i skallen och vaknat tidigt (tidigare än vad de flesta kallar tidigt) och vilan behövs. Detaljplaneringen för Signes workshop om knappa två veckor gör sig påmind. Ännu en sponsor blev klar i veckan; Linum sponsrar med kökshanddukar. Kul! Och, i samband med workshopen får jag gäster. Det är Giovanna som jag hälsade på i Padova i höstas och Ele som jag lärde känna på Signes och Sifs workshop i Rom i juni förra året. Där träffades även Giovanna och jag första gången.

Att det börjar bli vår råder det ingen tvekan om. Fåglarna kvittrar i gryningen och redan vid sextiden är det ljust. Igår strålade solen och termometern visade 8 grader. Snart kan man börja röja i trädgården och dricka kaffe i en läig vrå. Veteranpoolen var här och beskar mitt äppelträd så nu är det äntligen gjort. Förutom att frakta bort alla grenar till komposten så står grävning av rabatter på schemat. Jag har en känsla av att trädgårdlusten är tillbaka. Har jag råd så ska jag också se till att få nytt altangolv och staket. Allt är lite på svaj och en del brädor har börjat ruttna.
IMG_6667Styling
Även här inne behövs det tas ett tag i krukväxterna. Det är inte alltid jag är så framgångsrik på den fronten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s