Playing with negative space

Att leka med olika kompositioner är roligt. Häromdagen gjorde jag ett litet konstprojekt. I all enkelhet. Jag tog ett stort vitt ritpapper (A2), en hyfsat stor pensel (dock inte en sådan man målar väggar med) och svart india ink (går bra med vilken täckande färg som helst) och sedan målade jag helt random på papperet. När färgen torkat tog jag en liten passepartout och letade upp snygga kompositioner. Tyvärr är bilderna lite mörka men kontentan går fram, tror jag.

Det finns många genvägar till spännande kompositioner. En är att leka med negative space, alltså att låta det som ”inte är” i en bild, bli något. Det kan vara en tom bakgrund eller ett tomt mellanrum. Även dessa delar av en bild har form och är en del av kompositionen. För att hitta balans i mina bilder använder jag ett superenkelt knep – jag spegelvänder bilden. Då ser man den med nya ögon och då blir det lättare att se om bilden är på väg att ”tippa över” åt något håll. I dessa två bilder har jag låtit den svarta bakgrunden bli en del av själva kompositionen.
img_5782stylingimg_5799styling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s