En annorlunda jul

Julaftonen hos mamma och pappa, tillsammans med Jossan och min bror Mikael, var som vanligt lugn och skön. Ett par tre sillsorter, lite Jansson, köttbullar, prinskorvar, julkorv och skinka. Pappa och Mikael doppade som vanligt i grytan, vilket jag, som vanligt, avstod.
Senare bjöd kvällen på överraskningar; Tim och Christian dök helt oväntat upp och Jossan och Oscar var här. Härligt att ha dem samlade en stund. Min bästa julklapp. Sedan fick jag en lite sämre julklapp av Franz – ett rejält bett i högerhanden.
Inget ont som inte har något gott med sig; juldagen, då jag brukar känna mig tom och deppig, spenderades i väntrummet på akuten. Nästan hela dagen! Och, med alla febriga barn och andra betydligt sjukare än vad jag var, så var det inte läge att tycka synd om sig själv. Förutom allergi så fick jag veta att kattbett inte är att leka med. Resultatet? En tio dagars dunderpenicillinkur!
img_5611styling
Idag har jag försökt fånga det lilla ljus som varit. Förutom en tur ut under dagen så har jag ägnat eftermiddagen åt filmatiseringen av Agatha Christies bok And then there were none. Två långa välspelade, välinspelade avsnitt på TV4play.
img_5606styling
Under kvällen har stormen Urd tilltagit. Det rycker och sliter i träd och buskar. SMHI klass 2-varnar och råder alla att stanna inomhus. Ett gott råd som jag gärna lyder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s