Trollhättan i december

Det var mammas födelsedag igår. Hon fyllde 86 år. Det är inte en speciellt bra bild (tagen med Ipad) men den visar min glada, söta mamma och hennes syskon, samlade i soffan.

img_0583
Från vänster moster Kerstin, morbror Harry (av oss, som barn, kallad Harry Busvass), moster Sigrid, moster Herta, moster Karin och längst till höger min mamma Signe!

Jag hämtade Tim tidigt vid hemmet i Biskopsgården och vi var också framme i Trollhättan tidigt. Solen och frosten hade följt oss hela vägen och vi bestämde oss för att stanna till vid Kopparklinten.
img_5480
Älven är en av mina favoritplatser i Trollhättan. Från Kopparklinten ser man hur människan tämjt vattnet i fallfåran för att utvinna energi i de stora turbinerna men sedan flyter Göta älv, stillad, söderut mot Göteborg och havet. Utmed älvens östra strand löper Kärleksstigen och den västra sidan nås via hängbron. Kommer att tänka Peter Lemarc och en av mina favoritlåtar Drivved och strofen ”Om livet är älven som löper så bred, då är du och jag drivved”. Lyssna på denna fina version med en ung Peter på TV en decemberdag 1992.
img_5486
Och, när jag ändå är inne på Peter så fick jag igår hans nya platta, Den tunna tråden. Tim och jag har lyssnat en del under bilresan hem och jag kommer snart att lyssna mer. Mitt första intryck är naket, öppet och mycket gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s