Varm choklad på Florian

img_4724styling
Lördagens regn i Padova ersattes på söndagen av torrt och delvis soligt väder i Venedig. Giovanna och jag drack varm choklad på Florian, ett klassiskt kafé vid Piazza di San Marco. Torget stod delvis under vatten såsom brukligt är efter mycket regnande men det hindrade vare sig måsar eller turister i någon större utsträckning. Tack och lov är caféet beläget på trygg nivå över vattenytan, under arkaden som omringar piazzan.

Miljön är murrig och dekadent och ett under av ljus och mörker. Italienare och turister kommer och går i strid ström trots att en kaffe här kostar dubbelt så mycket som på vilken annan bar som helst. Här ingår förstås den unika atmosfären i köpet.
img_4746styling
img_4705styling
Kyparna är oklanderligt klädda i svart och vitt och svassar mellan borden och gästerna med högdragna miner. Inte en fläck på de vita handskarna, trots allt plock efter färdigfikade besökare.
img_4741styling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s