Räkna rosor

Idag räknar jag rosor. Det låter romantiskt och lite som en praktikplats på Valands blommor. Men, det är något HEEELT annat. ROSA är förkortning för rationell organisering av serviceadministrationen och det är en modell för att analysera en kommunal verksamhets kundärenden. I mitt fall handlar det om att identifiera den typ av ärenden som ska ingå i uppdraget för den kundserviceverksamhet som jag projektleder uppbyggnaden av åt Varbergs kommun. Det jag gör idag är att räkna ut hur kostnadsfördelningen ska se ut inför förvaltningarnas budgetarbete.
img_6297styling

Igår kväll träffade jag en gammal kollega från min tid på Telia. Insikten var lite chockerande när jag fick massor av energi över att prata med någon som är fostrad i samma affärstänk som jag. Insåg att jag verkligen saknar mina gamla miljonbudgetar, klurandet på bästa möjliga ROI samt glädjen när en affär gick break even och det bara var att sitta och vänta in vinsten. Min största budget som jag var ansvarig för under den tiden var på dryga 300 MSEK, min minsta på 40 MSEK. Man tänkte liksom i hela miljoner när man funderade på vad budgeten skulle räcka till. Det var med andra ord skönt att tala med någon på ett invant språk, med ett slipat affärssinne och stor kunskap om kundernas situation. Om jag ska vara ärlig så var gårdagen första gången som jag saknade jobbet på Telia. Nuförtiden jobbar jag ju under helt andra förutsättningar, och, missförstå mig rätt, jag älskar mitt jobb såsom det är idag men det var kul att minnas de skarpa affärscasen, de stora projekten då marknadsandelarna stod på spel. Det var då och nu är nu och idag räknar jag rosor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s